Wat is Renovlies?

Wat is Renovlies?

Renovlies is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als een aantrekkelijke en duurzame optie voor wandafwerking in woningen. Of je nu bezig bent met een nieuwbouwhuis of een renovatieproject, Renovlies kan een uitstekende keuze zijn om je muren een strakke en moderne uitstraling te geven. Maar wat is Renovlies eigenlijk en waarom kiezen steeds meer mensen ervoor?

Wat is Renovlies?

Renovlies, ook wel Renovliesbehang genoemd, is een speciaal type behang dat is ontworpen voor wandafwerking. Het is gemaakt van vliesmateriaal, dat bestaat uit cellulose- en textielvezels die worden samengevoegd en versterkt met harsen. Dit materiaal zorgt voor een sterke en duurzame afwerking voor je muren.

Een van de belangrijkste kenmerken van Renovlies is dat het naadloos kan worden aangebracht op muren, wat resulteert in een strak en egaal oppervlak zonder zichtbare naden of oneffenheden. Dit maakt Renovlies een uitstekende keuze voor diegenen die streven naar een moderne en minimalistische uitstraling in hun interieur.

Voordelen van Renovlies

Waarom kiezen steeds meer mensen voor Renovlies als wandafwerking? Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

1. Strakke en naadloze afwerking

Een van de meest opvallende voordelen van Renovlies is de naadloze afwerking die het biedt. Traditionele wandbekleding, zoals gewoon behang of stucwerk, kan vaak leiden tot zichtbare naden en oneffenheden. Renovlies elimineert dit probleem volledig, waardoor je muren er vlekkeloos uitzien.

2. Duurzaamheid

Renovlies is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen scheuren en slijtage. Hierdoor blijven je muren er jarenlang als nieuw uitzien, zelfs in drukbezochte ruimtes zoals de woonkamer of gang.

3. Overschilderbaar

Een ander groot voordeel van Renovlies is dat het overschilderbaar is. Dit betekent dat je je muren kunt afwerken in elke gewenste kleur of patroon. Het biedt daardoor veel ontwerpmogelijkheden en flexibiliteit om je interieur aan te passen aan je persoonlijke smaak.

4. Verbergt onvolkomenheden

Als je muren onvolkomenheden vertonen, zoals kleine scheurtjes of putjes, kan Renovlies een uitstekende oplossing zijn. Het materiaal kan deze onvolkomenheden verbergen en zorgt voor een glad en gelijkmatig oppervlak.

5. Eenvoudige installatie

Renovlies is relatief eenvoudig te installeren, zelfs voor beginners. Het behang wordt aangebracht met behulp van lijm en kan over bestaande wanden worden aangebracht, waardoor het een kosteneffectieve optie is voor renovatieprojecten.

Hoe wordt Renovlies geïnstalleerd?

Nu je meer weet over de voordelen van Renovlies, wil je wellicht weten hoe je het moet installeren. Hier is een eenvoudige stapsgewijze handleiding voor de installatie van Renovlies:

Benodigde materialen:

 • Renovliesbehang
 • Behanglijm
 • Behangroller
 • Behangspatel
 • Scherp mes
 • Emmer en spons

Stappen:

 1. ervoor dat de ondergrond schoon, droog en glad is. Repareer eventuele scheurtjes en vul gaten op voordat je begint.
 2. Breng behanglijm aan op de muur met een behangroller. Zorg ervoor dat de lijm gelijkmatig wordt verdeeld.
 3. Plaats het Renovliesbehang voorzichtig op de met lijm bedekte muur. Druk het behang stevig aan en gebruik een behangspatel om luchtbellen en plooien te verwijderen.
 4. Snijd het overtollige behang langs de randen af met een scherp mes.
 5. Laat het behang goed drogen. Na het drogen kun je de muur overschilderen in de gewenste kleur.

Onderhoud van Renovlies

Een van de grote voordelen van Renovlies is dat het relatief onderhoudsarm is. Om je Renovliesmuren in goede staat te houden, volg je deze eenvoudige onderhoudstips:

 • Veeg regelmatig stof en vuil van de muren af met een zachte doek of spons.
 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de verf kunnen beschadigen.
 • Bij eventuele vlekken kun je ze voorzichtig reinigen met een milde zeepoplossing en een zachte doek.
Wat is Renovlies?
Schuiven naar boven